Ορεινή πεζοπορική διαδρομ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σε Βαρδούσια, Παρνασσό, Γκιώνα και Οίτη.

  • Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβαν από κοινού οι Δήμαρχοι Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, Αμφίκλειας – Ελάτειας Γιώργος Γώγος, Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Ο.Α.Σ.Ε.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, η χάραξη ορεινής πεζοπορικής διαδρομής Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα διασχίζει τα όρη Βαρδούσια, Παρνασσός, Γκιώνα και Οίτη.
Η δράση αυτή έχει επιπλέον στόχο, την ανάδειξη των υφιστάμενων πεζοπορικών μονοπατιών και δράσεων ορεινών διαδρομών, που λαμβάνουν χώρα σήμερα στην καρδιά της Ρούμελης.
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων Δημάρχων και εκπροσώπων του Ο.Α.Σ.Ε πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο σχεδιασμός της δράσης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, με τα επόμενα βήματα να εστιάζονται στη χρηματοδότηση της από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του πεζοπορικού τουρισμού και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους των περιοχών μας.
Την τεχνική περιγραφή του έργου έχει αναλάβει ο Ο.Α.Σ.Ε μέσω εξειδικευμένου δικτύου συνεργατών, η οποία θα περιλαμβάνει δράσεις για τη σήμανση, την ανάδειξη, τη χαρτογραφική αποτύπωση και την κατασκευή ιστοσελίδας για την προβολή της νέας πεζοπορικής διαδρομής αλλά και των υφιστάμενων μονοπατιών και δράσεων ορεινών διαδρομών των τεσσάρων Δήμων.