5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΕΛΦΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑ

  • Τρίτη, 05 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ
ΔΕΛΦΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑ  255 χμ  48 ώρες
22 – 23 – 24  Απριλίου 2016

Ήρθε η στιγμή που περίμεναν αρκετοί αθλητές  για να τρέξουν στον ποιο όμορφο αγώνα της χώρας μας το ΔΟΛΙΧΟ από άποψη φυσικής ομορφιάς της διαδρομής αλλά και  συναισθημάτων.
Παράλληλα όμως με τους αθλητές και οι εθελοντές που είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα και αναφερόμαστε στους κατοίκους τω περιοχών που περνάει η διαδρομή και περιμένουν με ανυπομονησία να βοηθήσουν όλους τους  αθλητές ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και φυσικά μια ομάδα ανθρώπων έμπειρων εθελοντών που έρχονται από την Αθήνα για να κρατήσουν σταθμούς σε απόμερα  σημεία αρκετές ώρες και να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους και την στήριξη τους σε αυτόν τον αγώνα που πλέον έχει γίνει θεσμός.
Ο αγώνας ξεκίνησε το 2012 από το Αθλητικό Σωματείο ΟΛΥΜΠΙΟΙ  με έδρα την Νέα Ιωνία Αττικής και φέτος για 5η. συνεχόμενη χρονιά  θα διεξαχθεί στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2016.
Συνδέει τους δύο σημαντικότερους αρχαιολογικούς αλλά και σύγχρονους χώρους της Ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πλέον ενδιαφέροντα non stop αγώνα δρόμου σε Ελληνικό επίπεδο και έναν από τους μεγαλύτερους σε ότι αφορά το μήκος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η διαδρομή κινείται μέχρι το Ρίο στον κύριο οδικό άξονα Ιτέας-Ρίου με προσέγγιση όπου είναι δυνατό σε δρόμους δίπλα στην θάλασσα περνώντας παράλληλα παραθαλασσίους οικισμούς.
Από το Ρίο και μετά αφού προηγουμένως οι δρομείς έχουν περάσει την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου διασχίζουν δύο βουνά, το Παναχαϊκό και τον Ερύμανθο, περνώντας μέσα από χωριουδάκια, δασικές περιοχές, παράλληλα με ποτάμια και γενικά εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς περιοχές μέχρι να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Ένας αγώνα που συνδέει τον κέντρο του κόσμου τους  ΔΕΛΦΟΥΣ  με το κέντρο της Ολυμπιακής ιδέας την ΟΛΥΜΠΙΑ.
Εκκίνηση θα πάρουν  40 αθλητές με τεράστια ψυχική δύναμη θα ξεκινήσουν από τους Δελφούς την Παρασκευή το απόγευμα στις 17.00 τρέχοντας για να φτάσουν στην Ολυμπία την Κυριακή το απόγευμα για να τερματίζουν αυτό τον δύσκολο αγώνα εκ των οποίων αρκετοί από χώρες του εξωτερικού και λόγω της απίστευτης δυσκολίας ευχόμαστε να καταφέρουν να τερματίσουν όλοι υγιείς.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να την παρακολουθούν από την ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα www.doliho.gr τα περάσματα των αθλητών όπως προηγούμενη χρονιά θα ανακοινώνονται σε 13 σταθμούς.

Την φετινή διοργάνωση την στηρίζουν και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ¨

  • Τους Δήμους Δελφών, Δωρίδας, Ναυπακτίας και Αρχαίας Ολυμπίας για την επάνδρωση των σταθμών τροφοδοσίας όσον αφορά σε έμψυχο δυναμικό αλλά και τα απαραίτητα υλικά  τροφοδοσίας στους σταθμούς της δημοτικής τους περιφέρειας.
  • Ακόμη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών εφημερίδων για την διεξαγωγή του αγώνα.
  • Τον Δήμο Ν. Ιωνίας προσφέροντας στους διοργανωτές τις φανέλες των εθελοντών.
  • Τους  ραδιοερασιτέχνες Αχαΐας βοηθώντας τους  διοργανωτές σε 6 σταθμούς ώστε να μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ αυτών.
  • Την Τροχαία Φωκίδας, Ναυπακτίας και Ρίου για ασφαλή διέλευση των αθλητών σε κεραία σημεία.
  • Την ομάδα διάσωσης Φωκίδας  για την εποπτεία της διαδρομής στην περιφέρεια της  και ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών, ιατρών, φυσιοθεραπευτών, Σαμαρειτών.
  • Την εταιρία New Balance για την ευγενική χορηγία της παρέχει τις αθλητικές φανέλες των αθλητών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η τεράστια προσπάθεια που απαιτείται τόσο από πλευράς διοργανωτών ειδικά στο κομμάτι της σηματοδότησης της διαδρομής και του συντονισμού όσο και από πλευράς αθλητών οι οποίοι καλούνται να τρέξουν για 40 έως 46 ώρες χωρίς ύπνο κάτω από αντίξοες συνθήκες, ζέστη την ημέρα κρύο τις νυχτερινές ώρες, δύσβατο τερέν, πόνοι, εξάντληση και όλα όσα βιώνουν όλες αυτές τις ώρες αναδεικνύοντας έτσι την τεράστια ψυχική και σωματική αντοχή του ανθρώπου.
Καταλήγοντας θέλοντας να τονίσουμε την σπουδαιότητα αυτού του αγώνα όσον αφορά την ανάδειξη και αναβίωση της ιστορικότητας της διαδρομής, των δύο σημαντικών αυτών τόπων που στην ουσία αποτελεί ένα προσκύνημα στον μεγαλείο του πνεύματος, της διάθεσης για την ειρήνη, αλλά και των μηνυμάτων που στέλνει στον σύγχρονο άνθρωπο κάτι που αποτελεί και τον ζητούμενο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας.

Επιπλέον πληροφορίες για την διαδρομή του αγώνα και τα χαρακτηριστικά του, φωτογραφίες  θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα www.doliho.gr; η αν επιθυμείτε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήσατε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]

Δήμητρα Κούρκουλα
Γενικός Συντονισμός Αγώνα
www.doliho.gr
e-mail: [email protected]
Tηλ. 210 2529592 και 697 6698322
Τεχνικός Δ/ντης αγώνα
Ιωάννης Γερμακόπουλος
Tηλ. 210 2524772- 6944338410