Aγώνας   τοξοβολίας  στο γήπεδο της Τολοφώνας 27 Σεπτεμβρίου 2014.

  • Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αθλητικός Σύλλογος  ΔΩΡΙΔΑ  στην προσπάθεια του να κάνει ευρύτερα γνωστό στον τόπο μας  και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος  της τοξοβολίας,  σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας  και το δήμο Δωρίδας  διοργανώνει για πρώτη φορά στο νομό μας Πανελλήνιο  αγώνα τοξοβολίας το  Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο γήπεδο της Τολοφώνας.   Ο συγκεκριμένος αγώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θεαματικός αφού θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων του γηπέδου. Ωρα έναρξης 18:00. Ευελπιστούμε  η διοργάνωση αυτή  να αποτελέσει θεσμό για το νομό μας.
Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό https://www.facebook.com/DORIDAARCHERY
Υπεύθυνη τμήματος τοξοβολίας:Γιώτη Νάντια, τηλ. 6977313228

Λίγα λόγια για την τοξοβολία…

Η τοξοβολία στις μέρες μας είναι ένα ήπιο, άθλημα που δεν απαιτεί ξεχωριστή φυσική κατάσταση ή ιδιαίτερο σωματότυπο και συνδυάζει την ψυχαγωγεία με την αθλητική ενασχόληση .Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών κ των δύο φύλων. Συμβάλει μεταξύ άλλων στη βελτίωση της στάσης του σώματος και  της αναπνοής, προάγει τη συγκέντρωση, την  αυτοκυριαρχία, τον συγχρονισμό των κινήσεων, κ.α..
 Η σκοπευτική είναι ένα από τα είδη τοξοβολίας κι  αποτελεί  Ολυμπιακό καθώς και Παραολυμπιακό άθλημα, ατομικό και ομαδικό. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία μόνο στα κάτω άκρα πρέπει να γνωρίζουν ότι με κάθισμα ή με αμαξίδιο, μπορούν να λαμβάνουν μέρος με βοηθό κ σε κανονικούς  αγώνες.   Στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τολοφώνας στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσουμε αθλητές να ρίχνουν σε απόσταση από 15-70 μέτρα, με απλό και σύνθετο τόξο. Νικητές στην κατηγορία τους θα είναι αυτοί που θα βρεθούν περισσότερες φορές κοντά στο κέντρο ρίχνοντας 72 συνολικά βέλη με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα.                                                                             
 Η Φωκίδα  συνδέεται με την τοξοβολία με δύο πανάρχαιους μύθους του Ηρακλή(Πυρά) και του Αίαντα του Λοκρού.