Ευχετήριο μήνυμα του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γιώργου Καπεντζώνη για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

  • Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014

Θα ήθελα να συγχαρώ εγκάρδια το σύνολο των μαθητών και μαθητριών του Δήμου Δωρίδος που κατόρθωσαν να προαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η επίπονη και κοπιαστική προσπάθειά τους κρίνεται αναμφίβολα αξιέπαινη και δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο γενναιόδωρη επιβράβευση από το εισιτήριο του κάθε επιτυχόντα για το Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα της επιλογής του ∙ ένα εισιτήριο που μαζί και με άλλες προϋποθέσεις μπορεί να του εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαβίωση και επιβίωση σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική κοινωνία.
Εδώ ταιριάζει πολύ καλά η ρήση του Σωκράτη ‘Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει’ (Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά).
Ωστόσο, θεωρείται άξια επιβράβευσης και η προσπάθεια των συμμετεχόντων που δεν τα κατάφεραν, τους οποίους προτρέπω να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την εκπλήρωση των στόχων τους.
Ας μην ξεχνούν όλοι ότι οι ευκαιρίες και οι ‘πόρτες’ που θα βρουν στη ζωή τους θα είναι πάρα πολλές, αρκεί κάθε φορά να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.
Καταληκτικά, επιθυμώ να μεταδώσω σε όλους τις ευχές μου για επιτυχία στη σταδιοδρομία τους, συμβουλεύοντάς τους παράλληλα να οπλιστούν με κουράγιο και ζήλο για τη νέα ζωή που εκτείνεται μπροστά τους , με αρωγό την ελπίδα για προσωπική και κοινωνική καταξίωση.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης