ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Σύντομα το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου θα στελεχωθεί και θα λειτουργεί κανονικά. Σημαντική συνάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Καπεντζώνη στο Υπουργείο Ναυτιλίας

  • Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014

Σύντομα το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου θα στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί κανονικά καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών της ορεινής Δωρίδας.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γιώργο Καπεντζώνη κατά την χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αναστάσιος Παγώνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Ο Δήμαρχος έθεσε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, από την έλλειψη στελέχωσης του με ιατρικό, νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Ανέλυσαν στον κ. Υπουργό τις επιπτώσεις που έχει αυτό το γεγονός στην παροχή των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας, που εξ αυτού του λόγου έχει υποβαθμιστεί πλήρως και λειτουργεί στο επίπεδο ενός περιφερειακού αγροτικού ιατρείου, αφού λειτουργεί χωρίς Διευθυντή, με ένα ιατρό και κάποιες φορές χωρίς ιατρό με κίνδυνο να μην υπάρχει εφημερία και χωρίς νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Τόνισαν επίσης στον κ. Υπουργό τη βασική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για όλους και ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση του Κράτους προς τους πολίτες του.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το Κέντρο Υγείας δεν πρόκειται να κλείσει και θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Θα στελεχωθεί με 2 επικουρικούς Ιατρούς, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψή τους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του  Απριλίου. Επίσης θα στελεχωθεί με ένα τουλάχιστον μόνιμο ιατρό, καθώς και με νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ζητήθηκε να υπογραφεί άμεσα και από τον Υπουργό Ναυτιλίας το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος, αφού το έχει ήδη υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Έθεσε για μια ακόμη φορά το θέμα της επίσπευσης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση της Μαρίνας των Τριζονίων, του μοναδικού κατοικήσιμου νησιού του Κορινθιακού κόλπου και ανέλυσε τα οφέλη από την αξιοποίηση της Μαρίνας, καθώς και τη συμβολή της στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της παραλιακής Δωρίδας.

Τέθηκε επίσης και το θέμα επαναλειτουργίας της γραμμής Αγίου Νικολάου – Αιγίου και των επιπτώσεων που έχει η διακοπή της γραμμής στην ανάπτυξη και των δύο περιοχών.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού δεσμεύθηκε να ενημερώσει αναλυτικά τον Υπουργό, καθώς και να δρομολογήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των παραπάνω θεμάτων.