Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης

  • Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τ. Υφυπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος  Γιαννόπουλος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Νικόλαος Εμμανουήλ, επισκέφθηκαν το Δήμο μας και συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Λιδωρικίου με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Καπεντζώνη.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπ’ όψη του κ. Γιαννόπουλου και του κ. Εμμανουήλ, τα βασικά προβλήματα που απασχολούν για χρόνια τη Δωρίδα και υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση

Ειδικότερα ο κ. Καπεντζώνης επισήμανε μεταξύ των άλλων.

1. Τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη λίμνη του Μόρνου, αφού δεν υφίσταται παραλίμνιος αγωγός. Τους πολλούς περιορισμούς στην ανάπτυξη της περιοχής γύρω από αυτή και τα ανύπαρκτα ανταποδοτικά οφέλη από την πολιτεία.

2.  Την ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη, καθώς και στο Λιδωρίκι.

3. Το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή της Γκιώνας που πρέπει  να αντιμετωπιστεί  με υπεύθυνο, αναπτυξιακό, οικολογικό και περιβαλλοντικό τρόπο.

4.   Τα θέματα των οδικών αξόνων και των επιπτώσεων τους στην ανάπτυξη της περιοχής.

5.   Τα λιμενικά έργα.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ανοιχτά και εκκρεμούντα προβλήματα της Δωρίδας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση που του έκανε και δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις με στόχο και γνώμονα την αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας και ασφαλώς της Δωρίδας, η οποία κυρίως εξαιτίας του καυτού θέματος της λίμνης μένει αναξιοποίητη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκμοτός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου κ. Χαράλαμπος Πέτρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Γκόλφης.