Ανακοίνωση από την Τ.Κ. Ερατεινής για τον Βιολογικό Καθαρισμό

  • Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

Ερατεινή 28 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι της Ερατεινής , έχουμε το προνόμιο σε σχέση με άλλα χωριά του δήμου μας να διαθέτουμε σύστημα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός).

Προς ενημέρωση όλων, λόγω ελλιπούς συντήρησης οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού δεν λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν καθόλου, όπως άλλωστε αποφάνθηκε και το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος σε επίσκεψη του τον Οκτώβριο του 2012.

Να σημειωθεί ότι, ο βιολογικός Ερατεινής είναι κατασκευασμένος από το 1981 και σχεδιασμένος να δέχεται λύματα 3.500 κατοίκων .

Υπάρχει μελέτη για την αναβάθμιση του και για την υποδοχή των λυμάτων Τολοφώνας –Πανόρμου, η οποία, είχε ενταχθεί και προσφάτως απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ.

Από τότε η δημοτική αρχή Δωρίδας προχώρησε σε σειρά εργασιών επισκευής και αντικατάστασης των εγκαταστάσεων , με την συμβολή ειδικών, συνολικού κόστους περίπου εκατό χιλιάδων ευρώ,οι οποίες, ολοκληρώνονται εντός του δεκαημέρου.
Η ανάδοχος εταιρία των περισσοτέρων εργασιών είναι η <<Αφοί Γιδιάρη ΑΕ>>με ειδίκευση στους βιολογικούς καθαρισμούς, εκπρόσωποι της οποίας, μας διαβεβαίωσαν ότι θα δουλέψει «σαν καινούριος ».

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε το Δήμο Δωρίδας για το χρηματικό ποσό που διέθεσε, αλλά και για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα αυτό, μιας και τέτοια έργα ανεβάζουν το επίπεδο και την ποιότητα ζωής, τόσο των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερατεινής, όσο και της ευρύτερης περιοχής και δεν πρέπει να παραμελούνται.

Ο πρόεδρος
Σταύρος Κ.Πολίτης