Κοινωνικό παζάρι από την παραγωγή στην κατανάλωση

  • Τρίτη, 08 Μαΐου 2012

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που η ακρίβεια γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, το Τοπικό Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και ο Δήμος Δωρίδας σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, θα πραγματοποιήσει διήμερο παζάρι αγροτικών κτηνοτροφικών προϊόντων την Παρασκευή 18 Μαϊου τις ώρες 9:00 έως 19:00 και το Σάββατο 19 Μαϊου τις ώρες 8:30 έως 13:30 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Σκοπός της δράσης μας είναι:
1. η προμήθεια εγχώριων προϊόντων από τους καταναλωτές με άμεσες και αδιαμεσολάβητες πωλήσεις / αγορές, με στόχο την ελαχιστοποίηση της απόστασης που χωρίζει την παραγωγή από την κατανάλωση και τον περιορισμό των ενδιάμεσων προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.
2. η ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης. Ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις αγορές και να οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω.
3. η προβολή και προώθηση των εγχώριων προϊόντων. Η στήριξη της ίδιας της κοινωνίας μας, της δικής μας εργασίας που σηκώνει τα μεγαλύτερα βάρη.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι:

ΡΥΖΙ συμβατικό 0,85 ευρώ το κιλό
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ καλοκαιρινά 0,24 ευρώ το κιλό
ΤΥΡΙ φέτα 6,25 ευρώ το κιλό
ΜΕΛΙ 5,90 ευρώ το κιλό
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ , ΤΡΑΧΑΝΑΣ , ΛΑΖΑΝΙΑ 3,20 ευρώ το κιλό
ΚΡΑΣΙ (λευκό, ροζέ, κόκκινο ) 1,5lit 1,80 ευρώ
Ενώ ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ναυπάκτου θα διαθέτει:
ΓΛΥΚΑ κουταλιού 450gr 3,50 ευρώ και
ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ 400 gr 2,50 ευρώ
Προκειμένου να ορίσουμε τις ποσότητες στους παραγωγούς και να διοργανώσουμε το παζάρι καλούμε τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές να δηλώσουν τις ποσότητες που επιθυμούν στο Εργατικό Κέντρο ώρες από 9:00 έως 13:00, τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.