Προβλήματα στο Δήμο Δωρίδος από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία

  • Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, από τη πρωτοφανή συνεχιζόμενη κακοκαιρία στο Δήμο Δωρίδος. Στο ορεινό τμήμα δυσκολίες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου από τον παγετό, και τη χιονόπτωση, με το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου και της Περιφέρειας σε διαρκή επιφυλακή, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Η χτεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και πλημμύρες κυρίως στα παραλιακά χωριά. Το βράδυ της Δευτέρας έκλεισε ο παραλιακός δρόμος της Τολοφώνας, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής. Στο σημείο παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, που σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, υπό την καθοδήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή της Πυροσβεστικής κ. Σκόνδρα, και του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη,συντόνισαν τις εργασίες καθαρισμού της παραλίας.

Πλημμύρες, και κλείσιμο δρόμων και στα υπόλοιπα χωριά, με έντονο πρόβλημα σε Ερατεινή, Τολοφώνα, Πάνορμο, Παραλία Σεργούλας, Μαραθιά, Μοναστηράκι και Χιλιαδού, χωρίς όμως σοβαρές υλικές ζημιές. Ήδη από το πρωί συνεργεία του Δήμου έχουν καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού δικτύου.

Η ισχυρή βροχόπτωση, προκάλεσε έντονα προβλήματα στους χειμάρρους, Ερατεινής, Τολοφώνας, Σπηλιάς, Αγ. Σπυρίδωνα, Χανίων, Παραλίας Σεργούλας Μαραθιά, Ευπάλιου – Καγγέλες – Καστράκι, όπου λόγω του μεγάλου όγκου υλικού, αρκετά σημεία χρειάζονται καθαρισμό. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος, καταγράφει από το πρωί τα σημεία παρέμβασης και το ύψος των ζημιών.

Σοβαρά προβλήματα και στην πεδιάδα του Μόρνου, όπου λόγω της μη ολοκλήρωσης των έργων αποστράγγισης του Αναδασμού, έχει πλημμυρίσει μεγάλη έκταση. Στο σημείο “Κουτσούκια” βρίσκεται από το πρωί, έπειτα από παρέμβαση του Δήμου Δωρίδος, συνεργείο, προκειμένου να διανοιχτεί δίοδος για το νερό, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα.

Μικρές ζημιές και στο οδικό δίκτυο Ναυπάκτου – Ιτέας και Ναυπάκτου – Λιδωρικίου, έπειτα από πτώση βράχων. Ο δρόμος έχει καθαριστεί από συνεργεία της Περιφέρειας. Μικρές διακοπές ρεύματος λόγω μικρών ζημιών, ή από πτώσεις δέντρων, στην Ελαία,

Τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε όλα τα σημεία, ενώ μεγάλη είναι και η βοήθεια από ιδιώτες. Οι πρόεδροι των χωριών ενημερώνουν για τα κατά τόπους προβλήματα ενώ στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα, βρίσκονται, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ευσταθίου Ανδρέας, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος και Ράπτης Ιωάννης, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες.