Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος στο Αιολικό Πάρκο της πεδιάδας του Μόρνου

  • Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις “Πλαστρέικα” και “Κουτσούκια” του Δήμου Δωρίδος”.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου παρευρέθησαν κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας, οι οποίοι και πήραν το λόγο προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Έπειτα από την ανάγνωση των αποφάσεων των τοπικών κοινοτήτων Μανάγουλης και Μαλαμάτων ακολούθησε διάλογος στον όποιο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων τοποθετήθηκαν απέναντι στην πιθανότητα δημιουργίας αιολικού πάρκου στην πεδιάδα του Μόρνου.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή θέλει επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας στη Δωρίδα, σημειώνοντας, ότι αυτές οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, που στην πεδιάδα του Μόρνου είναι ανοιχτό το θέμα του Αναδασμού, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πειραματισμούς. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι τόσο ο ίδιος όσο και και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα στηρίξουν την απόφαση τους τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, η Δημοτική αρχή, έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για εκμετάλλευση της μεγάλης έκτασης των 640 στρεμμάτων που διαθέτει η τοπική κοινότητα Μαλαμάτων, η οποία εδώ και αρκετές δεκαετίες παραμένει αναξιοποίητη.