Επιστολή του Δημάρχου για την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Λιδωρικίου

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

Ταχ. Δ/νση: Λιδωρίκι
Ταχ. Κωδ. : 33 0 53
Τηλέφωνο : 2266 (3) 50100
FAX : 2266 (0) 22390
E-MAIL : [email protected]

Λιδωρίκι, 28-11- 2011
Αριθ. Πρωτ.: 16609

ΠΡΟΣ : 1. Υπουργό Οικονομικών
κ. Βενιζέλο Ευάγγελο
Αθήνα
2. Αναπληρωτή Υπουργό
Οικονομικών
κ. Οικονόμου Παντελή

ΚΟΙΝ.: 1. Βουλευτή Φωκίδας
κ. Παπαθανάση Αφροδίτη
2. Αντιπεριφερειάρχη
Φωκίδας
κ. Γαζή Παναγιώτα

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας  Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ,

Στη σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος Δωρίδος, προστίθεται και η άνευ προηγουμένου απογύμνωση της περιοχής μας από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες, όλως αιφνιδίως και κατεπειγόντως, πληροφορηθήκαμε ότι, με εντολή σας, σταματά η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου και εντάσσεται στην αντίστοιχη υπηρεσία της ΄Αμφισσας.

Κύριε Υπουργέ,

Στην απόφασή σας αυτή, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, και σας ζητούμε να αναθεωρήσετε, προκειμένου η υπηρεσία αυτή να παραμείνει στο Λιδωρίκι για τους παρακάτω λόγους:

α. Το Λιδωρίκι είναι έδρα του Καλλικρατικού ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ.

β. Η περιοχή του Δήμου μας,  έχει ποικιλόμορφο και δύσβατο ανάγλυφο,  λόγω των μεγάλων ορεινών όγκων της Γκιώνας και των Βαρδουσίων και όχι μόνο.

γ. Η απόσταση του Λιδωρικίου από την ΄Αμφισσα είναι 50 χλμ. με δύσκολο και κακό οδικό δίκτυο.

δ. Η απόσταση αυτή για τις άλλες τοπικές μας κοινότητες είναι μέχρι και τριπλάσια των 50 χλμ. επειδή στο κέντρο της περιοχής του Δήμου μας βρίσκεται η λίμνη του Μόρνου, λόγος που καθιστά την μετάβαση των δημοτών και επαγγελματιών στην Άμφισσα εξαιρετικά δαπανηρή, χρονοβόρα και δύσκολη.

Μετά τα ανωτέρω  θέλουμε να σας δηλώσουμε και να σας διαβεβαιώσουμε ότι, ο Δήμος μας προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη της στέγασης της Δ.Ο.Υ. Λιδωρίκιου .

Πιστεύουμε ότι,  θα δείτε με κατανόηση τις πραγματικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας και την αντικειμενική ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ.  στο Λιδωρίκι.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Νικ. Καπεντζώνης