Εθελοντικός καθαρισμός γηπέδου Γλυφάδας

  • Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 23/10 εθελοντές και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας της Γλυφάδας, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν καθαρισμό του χώρου γύρω από το γήπεδο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού, Ναυπάκτου – Ιτέας, στο ύψος της Γλυφάδας

Ο χώρος των 40 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε το 1989 για την δημιουργία γηπέδου, χρησιμοποιήθηκε για χρόνια και ως χώρος ρίψης μπάζων και σκουπιδιών, με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να δημιουργηθεί μια μικρή ανεξέλεγκτη χωματερή.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Γλυφάδας, και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την ενεργή συμβολή εθελοντών και ιδιωτών – που συμμετείχαν με κάθε μέσο – πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του καθαρισμού του χώρου.

Αρωγός στην προσπάθεια και ο Δήμος Δωρίδος, που διέθεσε μηχανήματα και οχήματα, αλλά και υπάλληλοι – χειριστές, που συμμετείχαν στην δράση.

Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του χώρου σε επίπεδα είναι οι πρώτες παρεμβάσεις, και ήδη προγραμματίζονται και νέες δράσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, ξεκινώντας άμεσα με δεντροφυτεύσεις στην περιοχή γύρω από το γήπεδο.

Ο δήμαρχος Δωρίδος, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή τους και τόνισε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, σε περισσότερα σημεία του Δήμου. Παράλληλα κάλεσε τους δημότες να αναλάβουν ενεργή συμμετοχή και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, διαβεβαιώνοντας πώς ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους, με όλα τα μέσα που μπορεί να διαθέσει.