Χωρίς ζημιές η πυρκαγιά στη Μονή Κουτσουρού

  • Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9:05 το βράδυ της Κυριακής 21/08 κοντά στο Μοναστήρι της Μονής Κουτσουρού. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεριά που είχαν ανάψει σε εκκλησάκι δίπλα και κάτω από το Μοναστήρι μέσα σε ρεματιά κάποιοι προσκυνητές του Μοναστηριού.

Ο ισχυρός άνεμος που φυσούσε εκείνη την ώρα , παρέσυρε φαίνεται κάποιο από τα αναμμένα κεριά με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η διπλανή θαμνώδης βλάστηση, που άρχισε να επεκτείνεται με γρήγορη ταχύτητα μέσα στη ρεματιά , απειλώντας τόσο το Μοναστήρι αλλά και το χωριό Αμυγδαλιά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η δημοτική αρχή, η πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία οχήματα, υδροφόρα οχήματα του Δήμου καθώς και πολίτες. Επικεφαλής της προσπάθειας κατάσβεσης συντονίζοντας τις ενέργειες ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης μαζί με τους Αντιδημάρχους Κ. Αντωνόπουλο, Χρ. Τσιλίκη και Ιωαν. Ράπτη.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από δύο ώρες πριν επεκταθεί επικίνδυνα για το Μοναστήρι και το χωριό καίγοντας μόνο μερικά στρέμματα θαμνώδους βλάστησης. Όλη τη νύχτα συνεργεία της πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου παρέμειναν στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους αναζωπύρωσης της φωτιάς.