17 Αντάμωμα Ρουμελιωτών στη θέση Πρατά – Λάκος

  • Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Για 17 η συνεχή χρονιά έγινε το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου το ετήσιο αντάμωμα των Ρουμελιωτών στη θέση Πρατά – Λάκος.  Η εκδήλωση –  θεσμός που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας και τον Δήμο Δωρίδος, προσέλκυσε για άλλη μια χρονιά Ρουμελιώτες από όλη τη Δωρίδα σε μία όμορφη γιορτή με δημοτική μουσική και χορό, ανάμεσα στα έλατα των Βαρδουσίων.

Στην εκδήλωση παρευρεύθηκαν, ο πρόεδρος του συλλόγου Ζήσιμος Κωνσταντοπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, η Αντιπεριφεριάρχης Γιώτα Γαζή, η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Χ. Τσιλίκης και Ι. Ράπτης και μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου Δωρίδος, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος χαιρέτισε την εκδήλωση, σημειώνοντας το πόσο σημαντική  είναι η παρουσία και η συμμετοχή των πολιτών και των συλλόγων, όχι μόνο στην αναβίωση και τη συνέχιση παραδοσιακών εθίμων,  άλλα στην ανάπτυξη των χωριών και του Δήμου συνολικά.

Με αφορμή το αντάμωμα και στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες  ο Γιώργος Καπεντζώνης ευχήθηκε το επόμενο αντάμωμα να γίνει με τη συμμετοχή όλων των χωριών του Δήμου Δωρίδος και τόνισε ότι ο Δήμος  θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε συλλογική προσπάθεια.