Απάντηση του Αντιδημάρχου Ανδρέα Ευσταθίου σε δημοσίευμα της εφημερίδας “το Μοναστηράκι Δωρίδος”

  • Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ

Στην τοπική εφημερίδα * ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΟΣ* αριθ. φύλλου 65, στην 1η σελίδα και με τίτλο δημοσιεύματος * Αποκομιδή απορριμμάτων, γράφεται΄΄…..σε συγκεκριμένη γειτονιά του χωριού μας, στη θέση Ελιούλα….. εδόθη εντολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να μη συλλέγονται τα απορρίμματα. Καίτοι το δημοσίευμα αυτό είναι ανάξιο απαντήσεως, απαντώ μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Τα αναφερόμενα περί εντολής μη αποκομιδής απορριμμάτων είναι φανερό ψέμα. Ψέμα που γράφηκε ίσως με πρόθεση να προκληθούν ευνοϊκές εντυπώσεις για αυτόν που τα έγραψε και αρνητικές για τον αντιδήμαρχο. Είναι τουλάχιστον αστείο να γράφεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κατά τρόπο μεροληπτικό.
Σκέψεις και πράξεις του είδους αυτού υποβαθμίζουν και δεν προάγουν τον άνθρωπο στη συνείδηση των καλόπιστων ανθρώπων. Γνωστόν άλλωστε το ότι, από τους καρπούς γνωρίζετε το δέντρο.
Η αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες. Έχω επίγνωση των υποχρεώσεων μου ως αντιδήμαρχος και τις εκπληρώνω με πίστη στην αποστολή μου και σεβασμό προς τους συνδημότες μου.
Με την ευκαιρία αυτή και προς αποφυγή παραπληροφόρησης αναφέρεται ότι στην περιοχή του Μοναστηρακίου με μέριμνα του Δήμου έχουν γίνει:
1. Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης
2. Καθαρισμός κοιμητηρίου
3. Καθαρισμός παραλίας παραθάλασσου και διαφόρων άλλων κοινοχρήστων χώρων.
4. Καθαρισμός και εμπλουτισμός της πλάζ Γεροπίκουλα και συντήρηση ομπρελών της ιδίας πλάζ.
5. Συντήρηση φωτιστικών σωμάτων της κεντρικής πλατείας και του λιμένα.
Πρόθεση μας βεβαίως είναι η εκτέλεση περισσότερων και πλέον σημαντικών έργων, εφ όσον υπάρξουν οι απαιτούμενες δυνατότητες.

Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος
Δήμου Δωρίδος
Ανδρέας Κ. Ευσταθίου