Δελτίο Τύπου-Δράση καθαρισμού του έλους στο Παραθάλασσο στο Μοναστηράκι « Πολίτες ευαισθητοποιημένοι με σεβασμό στο περιβάλλον »

  • Τρίτη, 10 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου

Δράση καθαρισμού του έλους στο Παραθάλασσο στο Μοναστηράκι

« Πολίτες ευαισθητοποιημένοι με σεβασμό στο περιβάλλον »

« Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα. Το “Σύμφωνο Δημάρχων” το θέτει στην κορυφή της ατζέντας και η Δωρίδα δηλώνει την παρουσία της με μία δράση η οποία έχει πρακτική, αλλά συνάμα και συμβολική διάσταση. Και οι δύο μαζί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, με πολίτες ευαισθητοποιημένους που θα αποδίδουν το σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον ».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργιος Καπεντζώνης με αφορμή τη δράση καθαρισμού του έλους στο Παραθάλασσο του Μοναστηρακίου, την οποία διοργανώνει ο Δήμος την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.

Πρόκειται για δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο “Σύμφωνο Δημάρχων” για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσω της οποίας στοχεύει μεταξύ άλλων στην ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Στη δράση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Δ/νσης Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Δωρίδος, σε συνεργασία με τον Όμιλο εταιρειών “Avramar AE”,  στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, διαθέτοντας προσωπικό αλλά και δύτες.

Για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της δράσης ο Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς όλους, φορείς, σχολεία, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να δώσουν το παρών σε μία σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

  • 2634350019 & 6930079985 Ανδρ. Γκανιάτσος–Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού.
  • 2634350031 Θεόδωρος Αργυρόπουλος –Διευθυντής Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος.