ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στο «Αντ. Τρίτσης» η αγροτική οδοποιία Αμυγδαλιάς προϋπολογισμού 705.000 ευρώ – «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας»

  • Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Λιδωρίκι ,  11  Οκτωβρίου 2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου

Στο «Αντ. Τρίτσης» η αγροτική οδοποιία Αμυγδαλιάς προϋπολογισμού 705.000 ευρώ

«Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας»

«Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, σε ένα Δήμο όπως ο δικός μας, με τον πρωτογενή τομέα να αποτελεί έναν από τους σημαντικούς κλάδους επαγγελματικής δραστηριότητας, αποτελεί ζήτηση υψίστης σημασίας. Αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προχωράμε στη δρομολόγηση σημαντικών έργων, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό στην Κοινότητα της Αμυγδαλιάς το οποίο καταφέραμε να μελετήσουμε και να ωριμάσουμε και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, μετά την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Κοινότητας Αμυγδαλιάς Δήμου Δωρίδος». Το έργο υπάγεται στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων,  της υπαίθρου και των οικισμών», και σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 705.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει βελτίωση του ήδη υπάρχοντος χωμάτινου τμήματος δρόμου στην περιοχή Ρεντζού, συνολικού μήκους 2.640,13μ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνει:

  • κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου για την απορροή των ομβρίων
  • διαγράμμιση του άξονα και των οριογραμμών για την καλύτερη καθοδήγηση των οδηγών
  • τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων (ρύθμισης κυκλοφορίας, πληροφοριών και κινδύνων για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών)

τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας σε σημεία που κρίνεται αναγκαίο.