Δελτίο Τύπου-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ κ. Γεωργίου Καπεντζώνη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ.

  • Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Λιδωρίκι ,  6 Αυγούστου  2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ κ. Γεωργίου Καπεντζώνη,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ.

Στην περιοχή μας εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε εχθές το μεσημέρι,  5 Αυγούστου 2021,  στην Κοινότητα Ελαίας και προχώρησε πολύ γρήγορα προς την Κοινότητα Καλλιθέας. Τα χωριά αυτά εκκενώθηκαν και η φωτιά δυστυχώς έκαψε οικίες και στα δύο. Αργότερα εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός Αγίου Σπυρίδωνα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο κατευθύνθηκε και πέρασε  στην Τολοφώνα, που είχε επίσης εκκενωθεί. Δόθηκε μάχη ώστε η φωτιά να κρατηθεί εκτός των οικισμών και να μη περάσει το ποτάμι της Ερατεινής, αντιμετωπίζοντας και τις αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο και τους οικισμούς που είχε ήδη κινηθεί.

Ενώ σήμερα το πρωί και μετά την ολονύκτια υπερπροσπάθεια σημειώθηκε ύφεση της φωτιάς, προς το μεσημέρι με την ένταση των καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε όλο το εύρος, στους οικισμούς που ήδη επλήγησαν καθώς και  με κατεύθυνση ανατολικά – βορειοανατολικά προς Τολοφώνα και Μακρινή.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν με την επέκτασή της, βρέθηκε και ο Βουλευτής Φωκίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης, αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδος.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τιτάνιο αγώνα ενώ όλα τα μέσα του Δήμου, μηχανήματα, υδροφόρες και τα μισθωμένα οχήματα συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Στο δύσκολο έργο του περιορισμού και της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν και δεκάδες εθελοντές και συνεργάτες ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων. Η μάχη που δόθηκε από όλους και συνεχίζει να δίνεται χαρακτηρίζεται υπεράνθρωπη καθώς εκτός των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν και πνέουν στην περιοχή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την έλλειψη δυνάμεων, εναέριων και επίγειων, λόγω της κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών σε πάρα πολλά σημεία της χώρας, την ενίσχυση των οποίων ζητάμε συνεχώς και  προς όλες τις κατευθύνσεις.

33 053 Λιδωρίκι  τηλ.2266022144  email:[email protected]   URL: www.dorida.gr