Δελτίο Τύπου-620.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για μελέτες του Δήμου. «Ένα σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση σπουδαίων περιβαλλοντικών έργων»

  • Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Λιδωρίκι ,  3 Αυγούστου  2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

620.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για μελέτες του Δήμου Δωρίδος

«Ένα σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση σπουδαίων περιβαλλοντικών έργων»

«Η απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση των συγκεκριμένων μελετών αποτελούν μία πολύ θετική εξέλιξη και επιβράβευση των προσπαθειών του Δήμου Δωρίδος που με σχεδιασμό και σε άριστη συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας επιτύχαμε να καταθέσουμε  τις αντίστοιχες προτάσεις.

Η εξασφάλισή τους μας οδηγεί στην πραγματοποίηση των αντίστοιχων πολύ σημαντικών έργων, υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μετά την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου με τίτλο  «Μελέτες ωρίμανσης έργων του Δήμου Δωρίδος».

 Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 620.000,00 ευρώ και ανήκει στον άξονα «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια». 

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση μελετών για τα παρακάτω τρία υποέργα:

  • «Αποχέτευση και  Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) παραλιακών οικισμών παραλίας Σεργούλας Γλυφάδας-Χανίων-Σπηλιάς-Τριζονίων», που περιλαμβάνει τη μελέτη των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων και την προμελέτη των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αυτών.
  • «Αποχέτευση λυμάτων Ευπαλίου και Καστρακίου» που περιλαμβάνει τη μελέτη των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των δύο οικισμών, καθώς και των έργων μεταφοράς αυτών.
  • «Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από την πηγή Καλλίου προς τις κοινότητες Δ.Ε. Λιδωρικίου» που περιλαμβάνει τη μελέτη αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου αγωγού υδροδότησης των οικισμών Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου, Φυλακών Μαλανδρίνου και Αμυγδαλιάς.

Η εκπόνηση  των παραπάνω μελετών  θα είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για την πραγματοποίηση σπουδαίων περιβαλλοντικών έργων στην περιοχή μας.

33 053 Λιδωρίκι  τηλ.2266022144  email:[email protected]   URL: www.dorida.gr