Δελτίο Τύπου-Μοναδικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δωρίδα το καλοκαίρι του 2021.

  • Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Λιδωρίκι , 15  Ιουνίου 2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

Μοναδικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δωρίδα το καλοκαίρι του 2021.

Αυτό το καλοκαίρι η Δωρίδα θα φιλοξενήσει σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας στην αλλαγή του κλίματος που όλοι έχουμε ανάγκη. Μετά από μία μεγάλη χρονική περίοδο αυστηρών περιορισμών και χωρίς να λησμονούμε τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε, φιλοδοξούμε ο τόπος μας να γίνει σημείο συνάντησης πολιτιστικών δρόμων, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

 Το καλοκαίρι του 2021 η Δωρίδα μπαίνει δυνατά στο πολιτιστικό καλεντάρι της ευρύτερης περιοχής και αλλάζει το κλίμα!

Με τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Δωρίδος κάνει την εισαγωγή στα όσα σημαντικά πρόκειται να πραγματοποιηθούν  τους επόμενους μήνες στον τομέα του Πολιτισμού.

 Σε συνεργασία με το «Δίκτυο Δελφών», τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δ.Δωρίδος, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία, Συλλογικότητες και Φορείς, θα λάβουν χώρα δεκάδες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα εστιάζουν και στη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021, και υπό τον τίτλο «Με λογισμό και μ’ όνειρο» από το στίχο του Διονύσου Σολωμού, το «Δίκτυο Δελφών» προγραμμάτισε και θα φέρει στη Φωκίδα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.Υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, το Φεστιβάλ θα εστιάσει στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, συνδέοντάς το με τον ποιητικό λόγο αλλά και την παράδοση. Κατά η διάρκεια του Β΄ κύκλου στη Δωρίδα θα φιλοξενηθούν στις 7, 8 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα (στην Ερατεινή), οι Πετρολούκας Χαλκιάς & Βασίλης Κώστας (στους Πενταγιούς) και οι Ρίτα Αντωνοπούλου- Κώστας Θωμαΐδης (αφιέρωμα στο Θ. Μικρούτσικο στο Λιδωρίκι).

Επίσης, ο Δήμος Δωρίδος στέκεται για μία ακόμα χρονιά αρωγός του «Radical music festival» το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτού, στις 11 και 12 Αυγούστου στο Ευπάλιο θα δώσουν δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Γλυκερία, αντίστοιχα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα με το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δωρίδας,  για το καλοκαίρι του 2021.