Μηλια
Η Μηλιά (Μηλέα) βρίσκεται στο κέντρο περίπου της Δωρίδας, σε υψόμετρο 730 μ., στην πλαγιά που ορίζεται από την κορυφή της Μπούχορης. Στη βουνοκορφή αυτή, βόρεια του χωριού, στα σύνορα με τον Άβορο, υπήρξε κάστρο και Λοκρικό ιερό, το οποίο αναφέρεται και από τον Παυσανία. Η θέα από το σημείο αυτό προς τη λίμνη του Μόρνου και την Πελοπόννησο είναι πανοραμική, ενώ απέναντι βρίσκεται το Αιτωλικό Παλαιόκαστρο του Αιγιτίου. Στη νοτιοδυτική πλευρά του χωριού υπάρχουν ευρήματα αρχαίας στρατιωτικής εγκατάστασης.
Παραδοσιακά είναι γεωργοκτηνοτροφικό χωριό. Και σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τα αμπέλια, τα κηπευτικά. Μέχρι το 1970 κατασκεύαζαν και έκαιγαν κατά καιρούς ασβεστοκάμινα. Λειτουργούσαν και τρεις νερόμυλοι μέа χρι το 1980, με πελάτες και από τα περίχωρα.
Στην ανατολική πλευρά, στη θέση «βρωμόβρυση» στους πρόποδες του χωριού, υπάρχει μεγάλο σπήλαιο με σταλακτίτες, το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί.
Ενοριακός ναός ο Άγιος Χαράλαμπος που πανηγυρίζει στις 10 Φεβρουαρίου. Εξωκλήσια: ο Αγ. Κωνσταντίνος, που πανηγυρίζει στις 21 Μαΐου, ο Άγ. Δημήτριος, ο Άγ. Μηνάς, ο Άγ. Νικόλαος στη θέση Κορομηλιά, η Αγ. Παρασκευή στο κοιμητήριο και οι Άγιοι Πάντες στη Μπούχορη (υψ. 1380 μ.), που πανηγυρίζει, με τη συμμετοχή κατοίκων και από τα γύρω χωριά.