Συνάντησεις του Δημάρχου στην Αθήνα, για αναπτυξιακές δράσεις στην ορεινή Δωρίδα

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που αφορούν την ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου και γενικότερα της ορεινής Δωρίδας συζητήθηκαν χθες στην Αθήνα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αντωνόπουλος συναντήθηκαν και συζήτησαν με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Η ατζέντα ήταν ανοιχτή και αφορούσε θέματα που είχαν και παλαιότερα τεθεί, αλλά είχαν βαλτώσει, καθώς και άλλα που τέθηκαν για πρώτη φορά.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές λίαν εποικοδομητική και ουσιαστική, αφού ξεκαθαρίστηκαν αρκετά πράγματα και ιεραρχήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μπει μπροστά μια νέα αναπτυξιακή πορεία στην υποβαθμισμένη για δεκαετίες περιοχή της ορεινής Δωρίδας.

Διαπιστώθηκε ότι λόγω της πολυπλοκότητας και σοβαρότητας των θεμάτων, αφού σε αρκετά από αυτά υπεισέρχεται και η ΕΥΔΑΠ, θα υπάρξει και νέα συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα γίνει στην περιοχή της Λίμνης του Μόρνου και της Ορεινής Δωρίδας, ώστε να οριστικοποιηθούν οι επιμέρους δράσεις και να δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίησή τους.