Ο Δήμος Δωρίδος για την υπόθεση της 5μελoύς οικογένειας

  • Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης οικογένειας αθίγγανων που ζουν στην περιοχή της Δωρίδας.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στα όρια της ανέχειας, με μεγαλύτερα θύματα τους πλέον αδύναμους, μειονότητες, άτομα με ειδικές ανάγκες, μετανάστες, άνεργους.

Οι δυνατότητες ενός μικρού δήμου στην μέριμνα και την προστασία αυτών των ανθρώπων είναι μικρές. Παρόλα αυτά ο Δήμος Δωρίδος εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού να στηρίξει αυτές τις ομάδες. Η μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% για ευπαθείς ομάδες είναι μια μικρή μόνο κίνηση υποστήριξης. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να αντιδρούμε άμεσα σε κάθε πρόβλημα που αφορά τους δημότες μας και ιδιαίτερα όταν αφορά αδύναμες ομάδες και μικρά παιδιά.

Στην περίπτωση του συμπολίτη μας και της οικογένειάς του, για την οποία κάνει λόγο το δημοσίευμα, ο Δήμος Δωρίδος όταν ενημερώθηκε έλαβε άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Βρέθηκε προσωρινός χώρος για τη στέγαση της οικογένειας και αναζητείται πιο μόνιμη λύση στέγασης με λυόμενο που προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Δήμος. Επίσης επειδή είναι χωρίς εργασία και οι δύο γονείς, η πρώτη θέση δίμηνης σύμβασης που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, δόθηκε στον πατέρα, ο οποίος ήδη εργάζεται.

Πρόκειται για προσωρινές λύσεις που όμως θα δώσουν μια μικρή βοήθεια, ενώ παράλληλα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, αναζητούνται όλες οι δυνατότητες για μόνιμη υποστήριξη της οικογένειας.

Όλες οι ενέργειες του Δήμου γίνονται τηρώντας και την τυπική διαδικασία, και κυρίως εστιάζοντας στην ανθρώπινη διάσταση της υπόθεσης.