Βιωματικό Σεμινάριο «Είμαι διαφορετικός…ε και;»

  • Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

Το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας είναι μια προσπάθεια της ΕΚΨ&ΨΥ, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας, τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τις υπηρεσίες υγείας του Ν. Φωκίδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την έννοια της εθελοντικής προσφοράς σε σχέση με την υγεία, αλλά και η κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής, ώστε ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις του, τα ενδιαφέροντα του, το χρόνο του και τον τόπο που μένει να προσφέρει την βοήθεια του στο συνάνθρωπο του που τον έχει ανάγκη.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες (3/12) παράλληλα με την απογευματινή ημερίδα με τίτλο «Ας μιλήσουμε για τον Εθελοντισμό», διοργανώνει  βιωματικό σεμινάριο για την διαφορετικότητα, το πρωί της Τετάρτης  7 Δεκέμβρη, στις  12:00 στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας. Το σεμινάριο με εισηγητή τον κ. Τζουβελέκη Παναγιώτη, Εργοθεραπευτή, και με τίτλο  «Είμαι διαφορετικός…ε και;» θα αφορά στους μαθλητές της Στ΄ τάξης του  Δημοτικού Σχολείου.  Το πρόγραμμμα με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, στοχεύει στο να δείξει πτυχές της διαφορετικότητας στους μικρούς μαθλητές με διασκεδαστικό τρόπο.

Στην περίπτωση που υπάρχει επιθυμία μπορεί να επαναληφθεί και σε άλλα Δημοτικά στο επόμενο διάστημα. Ο κ. Τζουβελέκης θα συμμετάσχει και με προφορική ανακοίνωση στην απογευματινή ημερίδα στην ενότητα Εθελοντισμός και ΑΜΕΑ, με τίτλο «Πόλη ανοιχτή και προσπελάσιμη σε όλους». Να υπενθυμίσουμε ότι το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας σε συνεργασίαμ με φορείς υγείας, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους της περιοχής οργανώνει ημερίδα για τον εθελοντισμό, με  τίτλο  «Ας μιλήσουμε για τον εθελοντισμό» θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (αίθουσα δεξιώσεων), ώρα 18.00. 

Στόχος της ημερίδας είναι να δοθεί η ευκαιρία ώστε  να γνωριστούμε, να ενημερωθούμε και να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό. Το πρόγραμμμα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες από την εθελοντική προσφορά, όπως αυτή των ατόμων με αναπηρίες και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς και σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς στις υπηρεσίες υγείας του νομού μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί συνολικά το έργο εθελοντικών κινήσεων στη Φωκίδα.