Ξεκινάει η σχολική χρονιά

  • Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Δωριδος για τη νέα σχολική χρονιά. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Οι εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτίρια έχουν ολοκληρωθεί και οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους μαθητές. Οι παρεμβάσεις έχουν γίνει στο σύνολο των σχολείων του Δήμου, για πρώτη φορά, λύνοντας προβλήματα σε σχολικές μονάδες, που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν παραμεληθεί για χρόνια.

Παρά της δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας με μικρό κόστος έχουν υλοποιηθεί μια σειρά εργασιών. Εσωτερικά βαψίματα αιθουσών, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και σπασμένων τζαμιών, απεντόμωσεις – μυοκτονίες, συντήρηση καυστήρων, συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες παρεμβάσεις για το σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Έχουν καλυφθεί όλες και οι θέσεις δασκάλων και καθηγητών. Τα βιβλία καλύπτονται από το αποθεματικό του προηγούμενου χρόνου και για τις περιπτώσεις που αυτά δεν επαρκούν θα καλυφθούν προσωρινά με υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, μέχρι την οριστική παραλαβή των βιβλίων από το Υπουργείο. Τέλος έχει γίνει η διακήρυξη του ανοιχτού, διεθνούς, δημόσιου, μειοδοτικού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών, στα πρότυπα του υπουργείου, και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 8/11. Παράλληλα ο Δήμος διερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

Ο Δήμος εύχεται καλή σχολική χρόνια στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων της Δωρίδας και δεσμεύεται να στηρίξει την παιδεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.