12/08 Μελίνα Κανά και 13/08 Πινακοθήκη των Ηλιθίων

  • Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Λιδωρίκι Παρασκευή 12 Αυγούστου
Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη ερμηνευτικά στιγμή της, έχοντας ‘επιστρέψει στις ρίζες της’ και συσπειρώσει το κοινό της, έρχεται ανανεωμένη από ένα πλούσιο σε εμφανίσεις χειμώνα που και μας παρουσιάζει ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα.

Στις καλοκαιρινές της παραστάσεις θα μας θυμίσει τα τραγούδια μέσα από τα οποία την πρωτογνωρίσαμε και θα μας εκπλήξει με την πρώτη παρουσίαση κάποιων ακυκλοφόρητων τραγουδιών της. Τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νίκου Ξυδάκη και Παντελή Θαλασσινού θα αναμιχθούν με κομμάτια νέων τραγουδοποιών οι οποίοι θα τη συντροφεύουν και θα την πλαισιώνουν μουσικά.

Σε αυτές της καλοκαιρινές παραστάσεις όμως, η αγαπημένη τραγουδίστρια δεν θα είναι μόνη της! Μετά από αναμονή πολλών χρόνων για τους θαυμαστές τους, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη μας επιφυλάσσουν για αυτό το καλοκαίρι μία απολαυστική και πολύ ξεχωριστή συνεργασία.

Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμα τους. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς, και όπως αυτή θα διαμορφώνεται από κοινό και μουσικούς, οι χαρισματικές ερμηνεύτριες συχνά θα προσαρμόζουν το ρεπερτόριο τους αντλώντας από την διάθεση της στιγμής και τελικά χαρίζοντας σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και διασκεδαστική βραδιά.

Επί σκηνής θα τις συντροφεύει ο Μιχάλης Παπαζήσης με τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φωνή του ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Σάββατο 13 Αυγούστου
Το έργο αυτό του Νίκου Τσιφόρου, πρωτοανέβηκε στο Ακροπόλ το 1944. Τώρα, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος επεξεργάζεται το κείμενο και σκηνοθετεί μια καταπληκτική παράσταση στο Studio Μαυρομιχάλη

Ένας τζέντλεμαν σχεδιάζει ένα πρωτότυπο και παράξενο πείραμα. Με υλικά, έναν άντρα, μια γυναίκα, τον έρωτα, το χρήμα και την ανθρώπινη ηλιθιότητα! Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και ποιος θα αναρτηθεί στην πινακοθήκη των ηλιθίων: Το γέλιο άφθονο μέσα από το λεπτό χιούμορ και μια ποικιλία φωνών και προσώπων που υποδύεται ο Χρήστος Θεοχαρόπουλος – που κλέβει νομίζω την παράσταση.
Βέβαια δεν υστερούν σε υποκριτικότητα ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και η Μαργαρίτα Καστρινού. Στην παράσταση ακούγονται ελαφρά τραγούδια του Αττίκ, Γούναρη, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη δένοντας το σήμερα με το χθες, αφού οι στίχοι κολλάνε με τα διαχρονικά υλικά του παράξενου πειράματος του σκηνοθέτη.

Ευχόμαστε καλές παραστάσεις.

(Κείμενο: Χαρά Κιούση)
Συντελεστές
Επεξεργασία Κειμένου-Σκηνοθεσία………….Γιάννης Μιχαλόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια………………………………Νίκος Κουρνιάτης
Φωτισμοί……………………………………………Θωμάς Οικονομάκος

Παίζουν
Χρήστος Θεοχαρόπουλος
Μαργαρίτα Καστρινού
Γιάννης Μιχαλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Πετρίτση

πηγη: απο το News 247