Συνάντηση του Δημάρχου Δωρίδος με τις Λιμενικές Αρχές-«Η Δωρίδα δεν είναι τυχαία κορυφαίος προορισμός»

  • Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Λιδωρίκι , 8 Ιουνίου 2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Δωρίδος με τις Λιμενικές Αρχές

«Η Δωρίδα δεν είναι τυχαία κορυφαίος προορισμός»

Συνάντηση με της Λιμενικές Αρχές πραγματοποίησε στο Δημοτικό κατάστημα Ευπαλίου, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης. Παρουσία του   Διοικητή  της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχου κ. Δημήτριου Κυριακουλόπουλου, της Λιμενάρχη Μεσολογγίου, Υποπλοίαρχου κας Κυριακής Σκανδάλου και της Διοικήτριας Α’ Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου, Ανθυποπλοίαρχου κας Μαρίας Θωμοπούλου πραγματοποιήθηκε μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση, ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις για σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο πλευρών. 

Κατά τη συνάντηση, που είχε και το χαρακτήρα γνωριμίας, συζητήθηκαν διεξοδικά σημαντικά θέματα, όπως είναι η λειτουργία του Λιμενικού Φυλακείου στο νησί Τριζόνια και η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων – περιπολιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Δωρίδας. Επίσης ετέθη το ζήτημα της Ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών (Σεργούλας και Χιλιαδούς), το οποίο για πρώτη φορά κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος, όντας μάλιστα ο πρώτος στην νοτιοδυτική Ελλάδα που ετοίμασε τις υποδομές πριν την 1η Ιουνίου. Επ’ αυτού, επίσης, υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Δημάρχου Δωρίδος ότι είναι σε εξέλιξη ενέργειες για την κάλυψη και των υπόλοιπων, μη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις Γαλάζιες Σημαίες, που για μία ακόμα χρονιά έλαβε η περιοχή, τέσσερις (4) συνολικά, ως επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλει ο Δήμος ώστε να πληρούνται στο σύνολό τους οι προϋποθέσεις για ασφαλή επίσκεψη των λουομένων, τονίζοντας ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί-επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλες παραλίες. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στις αλλαγές της νομοθεσίας σχετικά με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Η αύξηση των περιπολιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Δωρίδος, και ιδιαίτερα στο νησί Τριζόνια μετά και τις αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας, σχεδόν σε καθημερινή βάση, τόσο από το Λιμενικό Τμήμα της Ναυπάκτου, όσο και με πλωτά μέσα, από το Λιμεναρχείο Αιγίου ή της Πάτρας.
  • Η παρέμβαση του Δημάρχου Δωρίδος με σχετική επιστολή στους αρμόδιους φορείς για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού του Λιμενικού Τμήματος της Ναυπάκτου.
  • Κάθε αναγκαία συνδρομή του Λιμενικού Σώματος προς το Δήμο για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, η επανάληψη της συνάντησης και  επικαιροποίηση των ανωτέρω ζητημάτων στις αρχές Ιουλίου.

Ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, κ. Δημήτριος Κυριακουλόπουλος, με την ολοκλήρωση της συνάντησης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για κάθε θέμα που θα απαιτηθεί η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας ότι οι Υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ανάγκη του Δήμου κληθούν να καλύψουν. Ο Δήμαρχος Δωρίδος, από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με τις Λιμενικές Αρχές είναι άκρως απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, πολύ περισσότερο όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Δωρίδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής, αποτέλεσμα της στοχευμένης δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια, των σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων αλλά και των υποδομών που ο Δήμος έχει αναπτύξει. Δεν είμαστε τυχαία στις πρώτες επιλογές  κι αυτό μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη.