Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη. Τον Μάιο ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές των Δήμων του Δικτύου

  • Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες», εκλέχτηκε ομόφωνα ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχτηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι από τους συμμετέχοντες Δήμους ως εξής: Αντιπροεδρία Δήμος Λάρνακας Κύπρος, Γενική Γραμματεία Δήμος Αγρινίου, Ταμίας Δήμος Μαραθώνος, Ειδική Γραμματεία Δήμος Αργιθέας.

Στη συνεδρίαση έγινε ειδική αναφορά στην τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5, που αφορά τις Λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Παραλίμνης, Μόρνου και Ευήνου, ως αποτέλεσμα της κοινής δράσης των Δήμων στο πλαίσιο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», που με κατάλληλη τεκμηρίωση, ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συντονισμένες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και αγωνιστικότητα, διεκδίκησαν και πέτυχαν από τα συναρμόδια Υπουργεία την τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5.

Εκτιμήθηκε επίσης ότι με την τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης, ανοίγει ο δρόμος για την αναπτυξιακή αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής των λιμνών αυτών.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας από το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στις 16 Μαΐου 2015 στον Δήμο Μαραθώνα, με γενικό τίτλο τις αναπτυξιακές προοπτικές των περιοχών με Λίμνες.

Πρέπει τέλος να επισημάνουμε την τεράστια σημασία που έχει για την αναπτυξιακή προοπτική της Δωρίδας, η μετά από δεκαετίες, άρση των απαγορεύσεων για δραστηριότητες μέσα και γύρω από τη λίμνη του Μόρνου.

Στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» συμμετέχουν οι Δήμοι: Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων, καθώς και οι Δήμοι Αλάσσας, Βορόκληνης, Λάρνακας, και Παραλιμνίου, από την Κύπρο.