Εξελίξεις στην επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου Φωκίδας.

  • Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γεώργιο Καπεντζώνη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος στο Δημαρχείο της πόλης, στην οποία συζητήθηκε η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου Φωκίδας.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Απόστολος Καραφωτιάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασιλική Ψυχράμη, κ. Φιλιππάτος Δημήτριος και κ. Καλαμίδας Δημήτριος, οι Βοηθοί Δημάρχου κ. Μεντζελόπουλος Αθανάσιος και κ. Θανασούλιας Νικόλαος,

Ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαρδάκης Στράτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιοβάς Γεώργιος, οι κ.κ. Σκούτζου Μάρθα, Μαυρίδης Σωκράτης και Ευαγγελίου Βαγγλέλης, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσάνης Νίκος και οι εκπρόσωποι του Φ.Δ.Χ. ¨Αγ. Κων/νος¨ Σταματόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος και Πετρόπουλος Άγγελος, Ταμίας.
Από την πλευρά του Δήμου Δωρίδος παρόντες ήταν: ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τολοφώνος κ. Ηλίας Κορομπίλης, ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Μπαλατσούρος Ιωάννης και ο υπεύθυνος πολιτισμού και νεολαίας αυτής κ. Δημήτριος Μπέσκος.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής για λόγους οικονομικούς, αλλά και πολιτιστικούς με μία βασική προϋπόθεση:

Την εξασφάλιση βιωσιμότητας της γραμμής αυτής, η οποία για να επιτευχθεί, θα πρέπει να έχει την απόλυτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών αφενός, αλλά και του εμπορικού κόσμου αφετέρου. Οι δύο Δήμαρχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για να συζητήσουν λεπτομερώς σε επόμενη συνάντηση την μελέτη βιωσιμότητας της πορθμειακής γραμμής, την οποία θα εκπονήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Αθανάσιος Παναγόπουλος

 

Γεώργιος Καπεντζώνης