«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΝΗΣΟΥ ΤΡΙΖΟΝΙΑ»

  • Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ο Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών « ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ » Ν. Φωκίδας στις 17-07-2013 πραγματοποίησε με επιτυχία τον καθαρισμό του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών και αλιευτικού καταφυγίου του νησιού Τριζόνια, όπως είχε προγραμματιστεί.
Τα μέλη του συλλόγου με την βοήθεια κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και νέων παιδιών ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Από το αποτέλεσμα διαπιστώθηκε ότι η εικόνα του βυθού ήταν κυριολεκτικά δραματική. Μεγάλες ποσότητες από διάφορα υλικά, ιδίως λάστιχα και μπαταρίες, γέμισαν τις σακούλες και ανακούφισαν ένα μεγάλο μέρος του βυθού.
Η φυσική ομορφιά του νησιού είναι αδιαμφισβήτητη και στόχος της εθελοντικής δράσης είναι να παραμείνει και να διατηρηθεί.
Ενθαρρυντικό στοιχείο η ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών που έδωσαν την ελπίδα ότι με κοινή προσπάθεια το μέλλον του Κορινθιακού θα είναι καλύτερο.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Σύλλογο Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών «ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ» Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ για την εθελοντική προσφορά του, στο Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου, στον Δ/ντή και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας Δωρίδος.

`Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό και ευελπιστούμε στη συμμετοχή τους σε μελλοντικές όμοιες δράσεις.